HUISVESTING EN WEIDEGANG

Weidegang

De waterbuffels hebben jaarrond weidegang. In de winter mogen de waterbuffels zelf kiezen of ze binnen of buiten willen verblijven. De staldeur staat gewoon open. Meestal kiezen ze om buiten te zijn, ook in de winter.

Huisvesting

Kudde vrouwelijke waterbuffels

De groep beschikt als schuilmogelijkheid over een ligboxstal met roostervloer. Alle dieren kunnen in een ligbox liggen, maar sommige liggen liever op het rooster. Het binnenverblijf is 105 m2 groot, dat is ruim 5 m2 per dier (GVE). De staldeuren staan 365 dagen per jaar open, dus als ze liever buiten willen zijn is daarvoor de mogelijkheid.

Kudde mannelijke waterbuffels (stieren)

De stieren lopen jaarrond buiten en hebben geen stal om in te schuilen. Bij zeer slecht weer (sneeuw / vorst) maken we met stro een 'outdoor' potstal, zodat de heren droog kunnen liggen. Waterbuffels kunnen een temperatuur tot -30 graden aan en koud zullen we het niet hebben. Ze kunnen immers ook nog lekker droog liggen in het stro. 

Kalveren

Na het afkalven verblijven moeder en kalf soms een aantal dagen binnen in een hok met stro op de vloer. Ze gaan soms direct of soms na 1 tot 3 dagen weer bij de kudde met vrouwelijke dieren. De kalveren blijven 3 maanden bij hun moeder, de eerste paar weken dag en nacht en daarna worden ze 's nachts gescheiden en dan verblijven alleen de kalfjes in het stro-hok. Na 3 maanden worden de kalveren definitief gescheiden van hun moeder en gaan de kalveren naar een klein weiland in de 'voortuin'. Zo gauw als mogelijk gaan zij ook weer in een grotere groep naar een groot perceel. 


TerugDe Stoerderij
Bezoekadres:
Van den Elsenstraat 56
5694 NH Son en Breugel

Correspondentieadres: (geen verkoopadres)
De Stoerderij
De Koppele 617
5632 LS Eindhoven

KvK : 50612476
IBAN : NL93 RABO 0154 5598 30

Privacy Statement van De Stoerderij : klik hier!

Vragen of opmerkingen?
De Stoerderij
Arjan Swinkels
Telefoon : 06-13947995 (ook SMS / WhatsApp / Signal)
E-mail : info@destoerderij.nl

 

facebook   linkedin   twitter   instagram   youtube

Aanmelden Stoere NieuwsbriefGa naar boven